Matematik

Trigonometri eksamensopgave

29. april 2015 af carlcrede (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får i opgaven oplyst vinklen A, siden ac , højden fra B og at vinkel C er stump.

Jeg skal så beregne siden AB og vinklen C. Men hvordan gør jeg det? Hvilke formler kan jeg bruge?

Det er opgave 10 b som er vedhæftet.

Vedhæftet fil: opg 10.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af PeterValberg

Sætter lige opgaveteksten ind her:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2015 af PeterValberg

a) Arealet TABC må kunne bestemmes vha. |AC| og højden fra B

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2015 af PeterValberg

b)
Længden af AB kan bestemmes vha.

T_{ABC}=\tfrac12\cdot |AB|\cdot |AC|\cdot \sin(A)

Indsæt de kendte værdier (arealet TABC, |AC| og vinkel A) og bestem |AB|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2015 af PeterValberg

b) Vinkel C kan bestemmes vha. en sinusrelation, - når du har bestemt |AB|
    OBS: du ved, den er stump

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2015 af mathon

                      \left | AB \right |\cdot \sin(A)=h_b          hvoraf   \left | AB \right |=c   beregnes

                      \left | BC \right |=a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)}

                      \sin(\underset{spids}{\underbrace{180^{\circ}-C}})=\frac{h_b}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:trekant.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2016 af Hestepigen123 (Slettet)

Fik du nogensinde lavet denne opgave? Har brug for hjælp til den! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2016 af Soeffi

#7.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Trigonometri eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.