Matematik

Vektorregning

30. april 2015 af casper4000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se udklip ! hjælp

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2015 af PeterValberg

Bestem først længden af vektor a.
Vinklen mellem vektorerne kan bestemmes vha:

\cos(v)=\frac{\vec{a}\cdot\vec{b}}{|\vec{a}|\cdot |\vec{b}|}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af mathon

b)
        \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 2\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} b_1\\ b_2 \end{pmatrix}=8

                             2b_1-2b_2=8

                             b_1-b_2=4

                             b_2=b_1-4

                            \left | \overrightarrow{b} \right |^2={b_{1}}^{2}+{b_{2}}^{2}=16           som ved indsættelse af b_2=b_1-4
giver:

                            {b_{1}}^{2}+\left ({b_{1}-4} \right )^{2}=16

                            b_1(b_1-4)=0

                            b_1=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.          b_2=\left\{\begin{matrix} 0-4=-4\\4 -4=0 \end{matrix}\right.

dvs

                            \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}   eller   \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4\\0 \end{pmatrix}
                         


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.