Matematik

optimering

01. maj 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe.. det er især opgave a) jeg ikke helt forstår

Vedhæftet fil: overfladeareal.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af mathon

                        10=\frac{1}{2}\cdot l\cdot x^2

                        l(x)=\frac{20}{x^2}

                        O=\left ( 3+\sqrt{5} \right )\cdot x\cdot l+2x^2

                        O=\left ( 3+\sqrt{5} \right )\cdot x\cdot \frac{20}{x^2}+2x^2

                        O(x)=\left ( 3+\sqrt{5} \right )\cdot \frac{20}{x}+2x^2

                        O{\, }'(x)= \frac{-20\cdot \left ( 3+\sqrt{5} \right )}{x^2}+4x

Minimal overflade
kræver:

                        O{\, }'(x)=0= \frac{-20\cdot \left ( 3+\sqrt{5} \right )}{x^2}+4x


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.