Kemi

Redoxreaktion

02. maj 2015 af pige5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har et spørgsmål angående en redoxreaktion. 

Reaktionen er følgende: 

I2 + S2O32- --> I- + S4O32-

Jeg ved, at I falder 1 i OT og S stiger 0,5 i OT. Hvis jeg krydser over og ganger med 2, så får jeg, at der skal stå 2 foran S2O32- og 1 foran I-, men foran I- skal der jo stå 2, for at reaktionen er afstemt. Hvor er fejlen i min "udregning/afstemning"? Jeg kan nemlig ikke se, hvad jeg skal gøre anderledes.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af Heptan

Der er allerede 2 stk S på venstre side, så du behøver ikke gange med to. Der skal også være 2 på højre, men der er jo 4, så du skal gange S4O62- med ½. Det er selvfølgelig hvis vi antager at der kun er ½ I2. Vi får altså noget der ser sådan her ud:

½ I2 + S2O32- → I- + ½ S4O62-

Det er jo sådan set fint nok, men det ser pænere ud hvis vi så ganger alt med 2:

I2 + 2 S2O32- → 2 I- + S4O62-


Svar #2
02. maj 2015 af pige5 (Slettet)

Tak. Men hvordan skal krydsningsskemaet så se ud? Det skal jeg nemlig have med i min opgave.


Svar #3
02. maj 2015 af pige5 (Slettet)

Jeg forstår nemlig ikke, hvordan det skal se ud...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2015 af Soeffi

#0

Formelt set kunne du starte med at afstemme, så der er et S og et I på hver side:

\frac{1}{2}\;I_{2}+\frac{1}{2}\;S_{2}O_{3}^{2-}\rightarrow I^{-}+\frac{1}{4}\;S_{4}O_{6}^{2-}

Dernæst ganger du I med 0,5 og S med 1:

\frac{1}{4}\;I_{2}+\frac{1}{2}\;S_{2}O_{3}^{2-}\rightarrow \frac{1}{2}\;I^{-}+\frac{1}{4}\;S_{4}O_{6}^{2-}

Til sidst ganger du igennem med laveste fællesnævner:

I_{2}+2\;S_{2}O_{3}^{2-}\rightarrow 2\;I^{-}+S_{4}O_{6}^{2-}


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.