Matematik

Polygonområde og niveaulinje

06. maj 2015 af Alihandro777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lige en opgave jeg ikke kan huske hvordan man laver,

Et polygonoråde er bestem af følgende uligheder:
y<=-x+12
y<=-2x+18
y>=0
x>=1
En lineær funktion af to variable er givet ved forskriften
f(x,y)=2x+4y
 

En niveaulinje n(t) er givet ved f(x,y)=t

Tegn polygonområdet og niveaulinjerne 20 og 36.
Bestem største værdien for f indenfor polygonområdet.

jeg ved godt hvordan jeg skriver polygonområdet ind i graph men ikke resten.
Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af mathon

Med en rullelineal rulles vinkelret på vektoren \begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}.

n(t)_{max}=f(x,y)_{max}=f(1,11)=2\cdot 1+4\cdot 11


Skriv et svar til: Polygonområde og niveaulinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.