Matematik

polynomier

06. maj 2015 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

bestem a så andengradspolynomiet f har en rod : f(x)=ax^2+2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af PeterValberg

Polynomiet y = ax2 + bx + c har netop én rod (ét skæringspunkt med x-aksen)
hvis diskriminanten d for andengradsligningen ax2 + bx + c = 0 er lig med nul.
(d = b2 - 4ac)

I dit tilfældet er b = 2 og c = 1, du skal med andre ord løse ligningen:

b2 - 4ac = 0  

indsæt de kendte værdier og bestem værdien for a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. maj 2015 af alhirz1997 (Slettet)

okay så jeg skal slet ikke isolere a? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af PeterValberg

#2 jo, det er jo netop a, du skal bestemme

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2015 af mathon

f(x) = ax2 + 2x + 1     ét nulpunkt

                               0=2^2-4\cdot \mathbf{\color{Red} a}\cdot1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge opgavens formulering skal man bestemme a, så at polynomiet har en rod. Der står ikke "netop én rod", men blot "en rod". Man skal derfor løse uligheden

        b2 - 4ac ≥ 0

altså

        22 - 4·a·1 ≥ 0


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.