Kemi

Idealgasligningen?

07. maj 2015 af louisehansenw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Idealgasligningen??

2 mol af en ideal gas befinder sig i en lukket beholder på 4 litr ved 35 grader celsius. Hvad er trykket af beholderen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af mathon

                           p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}


Svar #2
07. maj 2015 af louisehansenw (Slettet)

Hvad skal sættes ind på pladserne? er i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2015 af mathon

                          p=\frac{(2\; mol)\cdot \left (8{,}31447\; \frac{\mathbf{\color{Red} Pa}\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273{,}15+35)\; K)}{0{,}004\; m^3}


Svar #4
07. maj 2015 af louisehansenw (Slettet)

har fået det til 1.12255, men det passer vel ikke helt


Svar #5
07. maj 2015 af louisehansenw (Slettet)

Hvad får du det til? hvis du udregner det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2015 af mathon

p=\frac{(2\; mol)\cdot \left (8{,}31447\; \frac{\mathbf{\color{Red} Pa}\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot ( 273{,}15+35)\; K)}{0{,}004\; m^3}=1{,}28105\cdot 10^6\; Pa=

                                                                                                         1{,}28105\; MPa


Svar #7
07. maj 2015 af louisehansenw (Slettet)

er du helt sikker på dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2015 af Heptan

Jeg har tjekket hans svar og det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2015 af Soeffi

Som huskeregel kan du bruge, at 1 mol af en ideal gas fylder ca. 24 L ved 25ºC og 1 atm tryk.

Her er volumenet ca 6 gange mindre og der er 2 mol gas, dette vil give et tryk på mindst 2·6 atm = 12 atm ≈ 12·105 Pa.

(Den forholdsvis lille forøgelse af temperatur fra 25ºC til 35ºC ses der bort fra i denne ca.-beregning.)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. maj 2015 af Soeffi

#9 ...1 mol af en ideal gas fylder ca. 24 L ved 25ºC og 1 atm tryk...

Måske er:... 1mol, 1 atm, 25ºC og 25L... nemmere at huske?!


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. maj 2015 af mathon

                                   1{,}28105\; MPa=12{,}8105\; bar=12{,}643\; atm


Skriv et svar til: Idealgasligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.