Kemi

Hvor mange kcal bliver der forbrugt/dannet ?

07. maj 2015 af mediciner (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe med nedstående opgave, gerne med udregning?

Jeg ved svaret skal være, at der bliver forbrugt 27,67 kcal.

304 kcal + 4 PCL3 (l) --> P4(s) + 6 Cl2 (g).

Hvis 50 g PcL3 reagerer i den viste kemiske reaktion, hvormange kcal vil der så forbruges/dannes ?

Håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af mathon

                                             304 kcal   +   4 PCl3 (l)   \rightarrow   P4 (s)  +  6 Cl2 (g)
ævivalente mængder           304 kcal         4 mol  
                                             304 kcal    4•(137,333 g)
                                                  E                50 g

                                 \frac{E}{304\; kcal}=\frac{50}{4\cdot 137{,}333}

                                 E=\left (\frac{50}{4\cdot 137{,}333} \right )\cdot \left ( 304\; kcal \right )=27,67\; kcal


Skriv et svar til: Hvor mange kcal bliver der forbrugt/dannet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.