Matematik

hjælp

09. maj 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe mig med dette spørgsmål :) 

Lydniveauet L for en højtaler med fast stryke aftager med aaftsanden r fra højtaleren. 

sammenhængen er givet ved 

L(r) = k- log(r). 

i en afstand på 4 meter fra højtaleren måles lydniveauet til 55,9 dB (decibel). 

1) bestem k værien i forksriften for L. 

2) bestem r, så lydniveauet er 51 dB


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af mathon

1)
             55{,}9=k-\log(4)

             k=55{,}9+\log(4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2015 af mathon

2)
             L(r)=55,9+\log(4)-\log(r)

             \log(r)=55,9+\log(4)-L(r)

             r=10^{55,9+\log(4)-L(r)}

             r=4\cdot 10^{55,9-L(r)}

             r=4\cdot 10^{55,9-51}

            

            


Svar #3
09. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

tusind tak, men jeg tænkte på om, der ikke var en udregning med til opgave 1? :)


Svar #4
09. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

okaaay.. det giver mening nu.. jeg siger tak for hjælpen :)


Svar #5
09. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

skal man ikke bruge k- værdien i 2´eren ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2015 af mathon

#5

2)

             L(r)=\mathbf{\color{Red} k}-\log(r)
             L(r)=\mathbf{\color{Red} 55,9+\log(4)}-\log(r)


Svar #7
09. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.