Fysik

Newtons 2. lov - krafter

09. maj 2015 af Vood (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan en herinde forklare, hvad denne setning siger på en lettere måde? Det er godt nok taget fra internettet, men det er dog hvad læreren sagde vi skulle komme ind på.

"Ofte vil der i et inertialsystem være klere krafter, der virker på legemet, og hver især giver de anledning til impulsændringer, men der er dog kun den samlede impulsændring, vi direkte kan registrere, hvilken svarer til summen af alle de ydre krafter, og som betegnes den resulterende kraft."

Er der en der virkelige har forstand på sådan noget og som kan skære dette ud i pap for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af mathon

Teoretisk giver hver enkelt kraft anledning til en impulsændring.

Det er ikke muligt at observere hver enkelt kraft, som dog samlet giver virkningen af den resulterende kraft, som kan observeres.

                  F_{res}=\sum_{i=1}^{n}F_i

Den resulterende krafts impulsændring er summen af de enkelte impulsændringer:

                  F_{res}=\sum_{i=1}^{n}\frac{\mathrm{d} p_i}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} p}{\mathrm{d} t}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2015 af mathon

krafter  \rightarrow  kræfter


Svar #3
09. maj 2015 af Vood (Slettet)

Tak, nu forstår jeg bedere :)


Skriv et svar til: Newtons 2. lov - krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.