Matematik

restgældsformel

09. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej..

Hvordan fremkommer restgældsformlen? Og hvordan den kan sættes i forbindelse med en amortitasionsplan. 

Tak på forhånd hehe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

gældsformlen

                            G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}                 y=a_1+G\cdot r     hvor a_1 er første afdrag
   hvoraf restgælden lige efter indbetaling af p'te ydelse:

                            G_{rest}=G\cdot (1+r)^p-(a_1+G\cdot r)\cdot \frac{(1+r)^{p}-1}{r}

                            G_{rest}=G\cdot (1+r)^p-\left(a_1\cdot \frac{(1+r)^{p}-1}{r}-G\cdot \left ( (1+r \right )^{p}-1\right)

                            G_{rest}=G\cdot (1+r)^p-a_1\cdot \frac{(1+r)^{p}-1}{r}-G\cdot \left(1+r \right )^{p}+G

                            G_{rest}=G-a_1\cdot \frac{(1+r)^{p}-1}{r}

så enten
                       G_{rest}=G\cdot (1+r)^p-y\cdot \frac{(1+r)^{p}-1}{r}

eller
                       G_{rest}=G-a_1\cdot \frac{(1+r)^{p}-1}{r}          y=a_1+G\cdot r     hvor a_1 er første afdrag

                           

                           
                           

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2015 af mathon

relation til amortisationsplan:
                                                   a_{p}=a_1\cdot (1+r)^{p-1}           a_1=y-G\cdot r


Skriv et svar til: restgældsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.