Matematik

Hjælp

10. maj 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe mig med en opgave i matematik? det drejer sig om følgende : 

Vi ønsker at undersøge, hvordan grafen for funktionen f(x)=√x-a +b ser ud, og hvad funktionens definitions- og værdimængde er. vi ønsker at undersøge betydningen af a og b hver for sig og betragter derfor først funktioner af typen g(x) = √x-a og dernæst funktioner af typen h(x) = √x + b 

1) Tegn i samme koordinatsystem i Maple graferne for hver af følgende funktioner og angiv i hvert tilfælde definitions - og værdimængde: 

g1(x) = x-1        

g2(x) = √x+2 

g3(x)=√x-4

Benyt resultaterne fra til at angive definitions- og værdimængde for den generelle funktion g(x) = √x-a samt beskrive dens grafiske forløb . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

g2(x) = √x+2    menes g_2(x)=\sqrt{x}+2   eller   g_2(x)=\sqrt{x+2}\; ?  

g3(x)=√x-4       menes g_3(x)=\sqrt{x}-4   eller   g_3(x)=\sqrt{x-4}\; ?


Svar #2
10. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

Som det anden, du nævner :) 


Svar #3
10. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

og g1 skal også være ligesom den anden.. glemte at skrive :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2015 af mathon

          grafen for              g_1(x)=\sqrt{x-1}+0

          er
          grafen for              f(x)=\sqrt{x}      parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor  \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}
     

             


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2015 af mathon

          grafen for              g_2(x)=\sqrt{x+2}+0

          er
          grafen for              f(x)=\sqrt{x}      parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor  \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} -2\\0 \end{pmatrix}


Svar #6
10. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

hmm okaaay... Men, for at kunne lave en graf skal jeg så ikk definere de 3 g´er? Jeg forstår bare ikke, hvad jeg skal bruge funktionen som du har skrevet til? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2015 af mathon

        grafen for              g_3(x)=\sqrt{x-4}+0

        er
        grafen for              f(x)=\sqrt{x}      parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor  \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} 4\\0 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2015 af mathon

        grafen for              h(x)=\sqrt{x-a}+b\; \; \; \; \; a>0
                                      Dm(h)=\{x\in R\,|\; x\geq a \}         Vm(h)=\{y\in R\,|\; y\geq b \}

        er
        grafen for              f(x)=\sqrt{x}      parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor  \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}
     


Svar #9
10. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

jamen, hvordan laver jeg grafen til dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2015 af mathon

sildeben med få støttepunkter
evt beregnet i Excel.


Svar #11
10. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det altså ikk hellt? hvad skal jeg helt præcist skrive? 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.