Matematik

stigning procent, brevkvaliter, post Danmark rundt

10. maj 2015 af shain - Niveau: 10. klasse
Hej har hjælp til opgaverne 2.2 3.2. 3.4 og 4.1 Det haster, da det er aflevering. Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af OliverHviid

Der er ingen opgave at se.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2015 af SuneChr

Nej, ingen opgave at se.
Den %-vise stigning er
100%·(prisen nu - prisen før) / (prisen før)


Svar #3
10. maj 2015 af shain

Kan i se det nu
Vedhæftet fil:100527_mat_D_opgave-1.pdf

Svar #4
10. maj 2015 af shain

Nogen der kan finde ud af det? Hilsen den fortvivlede

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2015 af Soeffi

2,2) Bredden af postkassen er 2·22cm = 44cm. Højden til starten af rundingen er 74,5cm -22cm =52,5cm. Radius af halvcirklen er 22 cm. Tykkelsen er 30cm.

Rumfang: [44·52,5+(22)2·π/2]·30cm3 = 92107cm3


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2015 af Soeffi

3.2) Hvis han kører 400m ad en vej, der stiger 21m for hver 100m, man kører hen ad vejen, vil man i alt stige (400m/100m)·21m = 84m.

3.4) Procentvis stigning = 100·sin(α), hvor α er vinklen for vejens hældning. Det fremgår af tegningen.

Her fås %-vis stigning = 100·sin(10º) = 17%


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2015 af Soeffi

Jeg får gennemsnittet til 94,4% (bemærk at median og gennemsnit ikke er det samme.)


Svar #8
11. maj 2015 af shain

Hvordan ser udregningen ud?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2015 af Soeffi

#8 Hvordan ser udregningen ud?

Du kopierer alle procenttallene fra tabellen ind i et regneark, lægger dem sammen og dividerer med 57.

Hvis du kigger på boksplottet, ser du at medianen er 94,7%, men det er som sagt ikke det samme.


Svar #10
11. maj 2015 af shain

Ok tak

Skriv et svar til: stigning procent, brevkvaliter, post Danmark rundt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.