Matematik

Bestem areal udtrykt ved x og y

10. maj 2015 af anonym122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

jeg har problemer med at løse opgave b i vedhæftede opgave, iforhold til arealet af trekanten udtrykt ved x og y, resten har jeg styr på, så jeg håber der er en der kan hjælpe!

Vedhæftet fil: opg 14.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

b)

Omkredsen:
                                O=3x+2y

                                 y=\frac{O}{2}-\frac{3}{2}x
som for O=200
giver:
                                 y=100-\frac{3}{2}x
Byggegrundens areal som er arealsummen af en ligesidet trekants areal og et rektangels areal:

                                 T=\frac{\sqrt{3}}{4} x^2+x\cdot y

                                 T(x)=\frac{\sqrt{3}}{4} x^2+x\cdot \left ( 100-\frac{3}{2}x \right )

                                 T(x)=\frac{\sqrt{3}}{4} x^2+100x -\frac{3}{2}x^2

                                 T(x)=\left (\frac{\sqrt{3}}{4}-\frac{3}{2} \right ) x^2+100x


                                


Skriv et svar til: Bestem areal udtrykt ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.