Matematik

hjæææælp!

11. maj 2015 af BLank95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af mathon

For en annuitet med n ydelser
gælder:
                                              \mathbf{\color{Red} 1)}\; \; A_p=y\cdot \frac{(1+r)^p-(1+r)^{p-n}}{r}
hvor i praksis
                             0\leq p\leq n  og  p,n\in \mathbb{N}_0

For p=0 fås gældsformlen:


                                              \mathbf{\color{Red} 2)}\; \; A_0=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}
                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2015 af mathon

af
                 \mathbf{\color{Red} 2)}\; \; A_0=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

har man
                         y=\frac{A_0\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}
og
                         1-(1+r)^{-n}=\frac{A_0\cdot r}{y}

                         (1+r)^{-n}=\frac{y-A_0\cdot r}{y}

                         (1+r)^{n}=\frac{y}{y-A_0\cdot r}

                         \log(1+r)\cdot n=\log\left (\frac{y}{y-A_0\cdot r} \right )

                         n=\frac{\log\left (\frac{y}{y-A_0\cdot r} \right )}{\log(1+r)}

                        


Skriv et svar til: hjæææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.