Kemi

almen

12. maj 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af mathon

                                        H3PO4   +   H2O   \rightleftharpoons   H2PO4-   +  H3O+ 
ligevægtsmolariteter:       c - αc                              αc             αc

ligevægtsbrøk:
                                         \frac{\left [H_2P{O_{4}}^{-} \right ]\cdot \left [H_3O^+ \right ]}{\left [H_3PO_4 \right ]}=K_s

                                         \frac{\left \left [H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                                         \frac{10^{-2pH}}{c-10^{-pH}}=10^{-pK_s}

                                         c=10^{pK_s-2pH}+10^{-pH}

                                         c=10^{2{,}12-2\cdot 2{,}34}+10^{-2{,}34}=0{,}007325\; M


Skriv et svar til: almen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.