Kemi

Bestem overskud og beregn.

12. maj 2015 af EmmaLundsgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

75 mL 0.10 M HNO3 blandes med 0.40 g NaOH. Det antages at volumen ikke ændres derved.

a) Vis at der er overskud af NaOH

b) Beregn den aktuelle koncentration af OH-

c) Beregn den aktuelle koncentration af H3O+

d) Beregn pH

Nogen som kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af mathon

a)

n(NaOH) = (0,40 g) / (40,00 g/mol) = 0,01 mol

75 mL 0.10 M HNO3  ækvivalerer 0,0075 mol NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2015 af mathon

b)
         \left [ OH^- \right ]=\frac{(0{,}01-0{,}0075)\; mol}{0{,}075\; L}=0{,}0333\; M


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2015 af mathon

c)
    ved 25°C
                     \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0,0333\; M}=3{,}003\cdot 10^{-13}\: M


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2015 af mathon

d)
        pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left (3{,}003\cdot 10^{-13}\right )=12{,}52


Svar #5
13. maj 2015 af EmmaLundsgaard (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem overskud og beregn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.