Bioteknologi

Beregning af pH

12. maj 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave?

Jeg har udregnet Ks, men hvordan udregner jeg pH?


Svar #1
12. maj 2015 af gymelev2 (Slettet)

Her er opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2015 af mathon

Beregning af \left [ H_3O^+ \right ]

                                     \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                                     \left [ H_3O^+ \right ]^2+K_s\cdot \left [ H_3O^+ \right ]-K_s\cdot c=0

                                     \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{-K_s}{2}+\sqrt{\left (\frac{K_s}{2} \right )^2+K_s\cdot c}

                                     pH= -\log\left (\frac{-K_s}{2}+\sqrt{\left (\frac{K_s}{2} \right )^2+K_s\cdot c} \right )


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.