Fysik

Nogen der kan hjælpe

13. maj 2015 af helloj1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af mathon

Betingelsen for at vognen bliver på skinnen
kan vises at være:
                                        v_0\geq \sqrt{5\cdot g\cdot R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2015 af Soeffi

#1 ...                                        v_0\geq \sqrt{5\cdot g\cdot R}

Jeg er i tvivl om de 2 cm, de tæller vel med i R?! 
(For udledning af formel, se evt. http://seanelvidge.com/2013/02/velocity-required-for-loop-the-loop/)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2015 af hesch (Slettet)

R = 12cm !!  Det bliver da en intim tur.    :)

Når I kommer ind i denne loop, kan tyngdepunkets position beskrives ved:

p(t) = (R-0,02)( cos(ωt) , sin(ωt) )                  =>

v(t) = dp(t)/dt = (R-0,02)ω(-sin(ωt),cos(ωt) )    =>

a(t) = dv(t)/dt = (R-0,02)ω2(-cos(ωt), -sin(ωt) )

Slæden falder ned øverst i loopet hvis a(t) < g. Den absolutte værdi af a(t) overalt i loopet findes ved:

abs( a(t) ) = (R-0,02)ω2 * √( ( -cos(ωt) )2 + ( -sin(ωt) )2 ) = (R-0,02)ω2

(R-0,02)ω2 > g       =>

ω > √( g / (R - 0,02) )     =>

ω > 9,91 s-1

v > ω(R-0,02) = 0,991 m/s

( tjek det lige )


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2015 af hesch (Slettet)

#3: Nåja, jeg glemte lige, at slæden tabte fart op ad bakke.

Men nu lyder spørgsmålet jo: Hvad skal den minimale hastighed være?

Man kan så spørge: Hvor i loopet?

Jeg mener: Den minimale hastighed er jo i toppen af loopet, og det er den jeg har beregnet i #4:


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.