Kemi
Koncentrationen af hydroxidionerne
15. maj 2015 af
renzir (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Har problemer med den lille opgave jeg har vedhæftet. Har løst opgave a hvor jeg får pH-værdien til at være 1,59
Kan ikke finde ud af opgave b, hvor jeg skal finde frem til den aktuelle koncentration af oxoniomionerne. Facit siger 3,89*1013M
Vedhæftet fil: Syre-basereaktioner opgaver.docx
Skriv et svar til: Koncentrationen af hydroxidionerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_v](https://media.studieportalen.dk/images/equations/uoPlkNMkFKxC7X-6tZfIWg==.gif)
![\left [ OH^- \right ]=\frac{K_v}{\left [ H_3O^+ \right ]}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/TZzNtH006Dp-AYb-faDYuw==.gif)
![\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ 0{,}0257\; M \right]}=3{,}89\cdot 10^{\mathbf{\color{Red} -}13}\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/r-MmMhctjjL2iz9vSGPFew==.gif)