Matematik

Kapitalregning

15. maj 2015 af DanaBanana (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej et beløb indsættes på en opsparingskonto til en fast årlig rente på 2,56% pr. år

Hvor land tid taget det for beløbet at blive 3 gange så stort?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2015 af mathon

kapitalformlen:
                                K_n=K_0\cdot (1+r)^n                 

                                3K_0=K_0\cdot (1+0{,}0256)^n

                                3= 1{,}0256^n


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2015 af mathon

                                \log(3)= \log(1{,}0256)\cdot n


Svar #3
15. maj 2015 af DanaBanana (Slettet)

 ok 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2015 af mathon

                                \log(3)= \log(1{,}0256)\cdot n

                                 n=\frac{\log(3)}{\log(1{,}0256)}


Svar #5
15. maj 2015 af DanaBanana (Slettet)

Så konklusionen/resultatet er: Beløbet er tre gange så stort efter 43,46 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2015 af mathon

Konklusionen er, at en kapital indsat til 2,56% p.a. tredobles på knap 44 år.


Skriv et svar til: Kapitalregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.