Matematik

Additionsformlen

18. maj 2015 af mileywhatsgood (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kunne godt tænke mig at bevise additionsformel nr. 3 som siger: sin(u+v)=cos(u)*sin(v)+sin(u)*cos(v) hvorefter jeg vil bevise odifferentation af sin(x) til min mundtlige eksamen.

Jeg er lavet en enhedscirkel hvor jeg har tegnet to enhedsvektorer. Herefter har jeg fundet skalarproduktet mellem dem, så jeg har nu at:
cos(u-v)=cos(u)*cos(v)+sin(u)*sin(v)
Nu er jeg gået lidt i stå...

Min bog skriver noget med at sin(u+v)=cos(π(2-(u+v)) hvilket jeg kan forstå har noget at gøre med overgangsformler, men jeg er ikke 100% sikker på at jeg forstår dette..

Jeg håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2015 af mathon

se


Svar #3
18. maj 2015 af mileywhatsgood (Slettet)

Tusinde tak for svar begge to, jeg tror at jeg har forstået det nu.


Skriv et svar til: Additionsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.