Matematik

Potenudvikling - omvendt proportionalitet

20. maj 2015 af renzir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en omvendt proportionalitet:

y0=b * 1/x0

Hvis jeg isolerer x0 så skulle det gerne blive:

b/y0=b

Nogen der kan forklare hvordan man kommer frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2015 af Toonwire

y_0=b\cdot \frac{1}{x_0}

Start med at gange med x0 på begge sider og derefter bare divider med y0 på begge sider.

\\y_0=b\cdot \frac{1}{x_0}\\\\ \Leftrightarrow~~x_0\cdot y_0=b\cdot 1 = b\\\\ \Leftrightarrow~~x_0\ = \frac{b}{y_0}\\


Skriv et svar til: Potenudvikling - omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.