Kemi

maltose

20. maj 2015 af meryjacob (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad er molvægten for maltose ? 

hvor mange g maltose skal du bruge for at lave 400 ml 5M stamopløsning af maltose ?

Hvor mange ml skal du bruge fra malstose stamopløsningen for at lave en 40 ml 0,5M maltose opløsning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af mathon

afvejning:
                    \! \! \! \! \! m(maltose)=v\cdot c\cdot M=\left(0{,}400\;L\right)\cdot\left(5\;\frac{mol}{L} \right )\cdot\left(342{,}2965\; \frac{g}{mol} \right )=684{,}593\; g

for at tilberede en 40 ml 0,5 M maltose opløsning:

                                    V_{stam}\cdot \left ( 5\; M \right )=(0,040\; L)\cdot (0,5\; M)

                                     V_{stam}=(0,040\; L)\cdot \frac{0,5}{ 5 }=0,004\; L=4\; mL


Skriv et svar til: maltose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.