Matematik

Fourierrække

20. maj 2015 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg har en opgave, som jeg har svært med.
Opgaven lyder: 

Find Fourierrækken for den funktion f ∈ K2*πder i intervallet ]-π ; π] er givet ved:
f(t)= \left\{\begin{matrix} 0 \ for\ -\pi < t \leq 0\\ 1 \ for\ 0< t \leq \pi & \\ & \end{matrix}\right.

og angiv rækkens sum for,    t=0.

Jeg håber, at nogen derude vil hjælpe eller vejlede med at løse denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af peter lind

Hvad er problemet ? Kender du ikke formlen for koefficienterne i Fourierrækker ? så se http://da.wikipedia.org/wiki/Fourierr%C3%A6kke


Svar #2
20. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Det læser i min bog og på hjemmesiden du har sendt til mig, men jeg har ingen idea hvordan kan jeg bestemme rækkens sum.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2015 af peter lind

f(t) er en stykkevis kontinuert funktion. Så vil grænseværdierne være f(t) undtagen i diskontinuetpunktet, hvor den vil være middelværdien af de to værdier


Skriv et svar til: Fourierrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.