Matematik

STX skr. MAT A eksamenssæt 2015 22. maj

22. maj 2015 af Henriksen54 - Niveau: A-niveau

Kommer resultaterne ud i dag? 

Jeg tænker ikke på facit fra ministeriet, men resultaterne fra en af guruerne herinde.

Mvh. 

Spændt Fymer


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2015 af Math111 (Slettet)

Venter også spændt på en guru herinde fra ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2015 af PeterValberg

Venter spændt på nogle opgaveformuleringer, idet eksamenssæt ikke
længere er frit tilgængelige på ministeriets hjemmeside :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. maj 2015 af Henriksen54

Her er det Peter

Vedhæftet fil:2015-05-22MatematikA.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2015 af PeterValberg

Nu tager det jo sin tid at regne et sådant opgavesæt,
men det ved du jo alt om efter i dag :-)

Nogen specielle opgaver du tænker på ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
22. maj 2015 af Henriksen54

Ja, det tager siden tid det er rigtigt :)

Jeg tænker mest på følgende opgaver:

opg. 1

 opg. 9 b)

 opg. 12 b)

opg. 13 b)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:opg1.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:opg9.png

Svar #8
22. maj 2015 af Henriksen54

Hej Soeffi jeg har vedhæftet en pdf-fil med alle opgaverne :)

#3


Brugbart svar (2)

Svar #9
22. maj 2015 af Soeffi

#8 Hej Soeffi jeg har vedhæftet en pdf-fil med alle opgaverne :) #3

OK, hvad får du i opgave 1?


Svar #10
22. maj 2015 af Henriksen54

jeg tror jeg skrev: 

y = 190*(91/95)^x


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2015 af Soeffi

#10 jeg tror jeg skrev: y = 190*(91/95)^x

Mit svar ville være:

X = antal år efter 2001, x=0 svarer til 2001. Y= antal pengeinstitutter, y≥0.

Sammenhængen er: y = 190 - 8x

Kravet om at y≥0 fører til, at x skal være mindre end 24, da 8·23,75 = 190.


Svar #12
22. maj 2015 af Henriksen54

Neeej hvor jeg dum -_-' 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2015 af Soeffi

#10

jeg tror jeg skrev: y = 190*(91/95)^x

Må jeg høre hvorfor du svarede det. Hvor kommer 91 og 95 fra?


Svar #14
22. maj 2015 af Henriksen54

Jeg tænkte at antallet af pengeinstitutter faldt med et procentfald der svarer til 8 institutter pr. år. Jeg ville altså beregne hvor mange procent 8 udgører af 190. Jeg tænkte så at 8/190 ville være vækstraten. Mens fremskrivningsfaktoren = (1-r) = 1 - 8/190 => 95/95 - 4/95 = 91/95.

Altså for man følgende eksp. funktion : y = 190 * (91/95)^x.

Jeg kan dog se nu, at det nok ikke var så klogt tænkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. maj 2015 af Bambi2630 (Slettet)

Ejj jeg har skrevet y=8x+190. Det er jo klart den er aftagende når der lukkes pengeinstitutioner hvert år. den havde jeg da lige overset.


Brugbart svar (1)

Svar #16
22. maj 2015 af Soeffi

#14 Du har fat i, at den er aftagende
#15 Du har fat i, at den er lineær

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. maj 2015 af Bambi2630 (Slettet)

Tror du man får nogle point for den når jeg mangler det minus?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. maj 2015 af Soeffi

#17 Tror du man får nogle point for den når jeg mangler det minus?

Jeg tror, det giver

 - halvt point, at man kan se at det er en lineær funktion. 

 - et kvart point at man kan se at den er aftagende og

 - et kvart point, at man kan forklare, hvad de variable betyder


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. maj 2015 af Math111 (Slettet)

Hvornår får man egentlig sin karakter? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. maj 2015 af Yofo (Slettet)

En der kan forklare opg. 6?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 58 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.