Kemi

syrestyrke og opløsningsmidlet

22. maj 2015 af Rosinar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med kemi eksamensspørgsmålet !!!? Det haster!! 

" Forklar syrestyrke og opløsningsmidlet som reaktionsdeltager."


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2015 af mathon

Middelstærke og svagere monohydrone syrer i opløsningsmidlet vand:

                      S\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \; \rightleftharpoons \; \; B\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}

hvor S og B er korresponderende syre/base-par.

        ligevægtsbrøken giver:
                                                  \frac{\left [ B \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ S \right ]}=K_s

       Jo større K_s, desto stærkere syre.

                                                  pK_s=-\log(K_s)

       Jo mindre pK_s, desto stærkere syre.


Skriv et svar til: syrestyrke og opløsningsmidlet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.