Matematik

Parabel

23. maj 2015 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Kan nogen hjælpe mig med delopgave b i denne opgave? Jeg prøvede at bruge toppunktsformlen(-b/2a,-d/4a), men det gav ikke mening?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Parabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2015 af hstreg (Slettet)

Hvorfor prøver du også med toppunktsformlen ?  Det er ikke givet at basket bolden går igennem kurven for kaste-parablens toppunkt.

Derimod skal du løse andensgrads ligningen, der fremkommer ved y = 3.05 og x = 10.

Altså :    3.05 = -3.4(1+a^2) + 10a + 2.1

God fornøjelse :-))


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.