Kemi

Bindingsenergi

24. maj 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal beregne bindingsenergien i HCN + 2H2 --> CH3NH2.

Der er 3 bindinger mellem HC og N.

Jeg synes den her er lidt svær. Jeg kan nemlig ikke finde HCN og produktet i min tabel. Jeg tænker umiddelbart at jeg skal "splitte" grundstofferne op, for jeg kan sagtens finde værdier for CN (tripelbinding), CH osv.

Eller er det helt galt? 


Svar #1
24. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg får 149.8 kJ, men jeg er ikke helt sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2015 af Heptan

Det er korrekt at de skal splittes op. Så kan du bare lægge dem sammen

Svar #3
25. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg har lige tjekket, men det jeg får passer ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2015 af Heptan

Så prøv igen.

Forresten, hvad med H2 og CH3NH2?


Svar #5
26. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

jeg har først fundet for reaktanterne,

2*(H-H) = 2*436.4 = 872.8 kJ/mol

H-C = 414 kJ/mol

C-N (tripelbinding) = 891 kJ/mol

total energi = 2177.8 kJ/mol

Så finder jeg for produktet,

C-H = 3*414 = 1242 kJ/mol

N-H = 2*393 = 786 kJ/mol

total energi = 2028 kJ

så bindingsenergien får jeg til,

2177.8 - 2028 = 149.8 kJ/mol


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af Heptan

Nåårh, så du skal ikke beregne energien i en binding?

Det du har beregnet er bindingsenthalpien. Du mangler C-N bindingen i methylamin.


Skriv et svar til: Bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.