Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af disse skæringspunkter

24. maj 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg har vedhæftet en opgave som jeg ikke kan finde ud af. Hvordan løser jeg a'eren? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2015 af Toonwire

I a)  får du af vide, at der er præcis to skæringspunkter med x-aksen.
Dvs. når f(x)=x^6-5x^3+4=0

Dette kan omskrives til en fin lille andengradsligning ved brug af substitutionen y=x^3

Prøv om du nu kan løse a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af alexandersvanholm

a)

f(x)=x^6-5x^3+4

f(x)=0\overset{solve}{\rightarrow}1, 1.587401052

Koordinatsættene for skæringspunkterne er altså:

(1, 0)
og
(1.5874, 0)

b)

Find nulpunkterne for den afledede funktion:

f'(x)=0\overset{solve}{\rightarrow}0, 0, 1.357208808

0 = dobbeltrod. Dermed forventer vi, at den anden afledede er 0 dette sted. Tjek nu om den tredje afledede også er 0:

f''(0)=0

f''(0)=-30

f''(1,357208808)=61,07439628>0

Der er altså lokalt minimum ovenfor og vandret vendetangent i x=0.

Altså er:

\textup{f aftagende i } ]-\infty , 1.357208808} \textup{og voksende i } [1,357208808,\infty [


Svar #4
25. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

Hvordan ved du y=0 i skæringspunkterne? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2015 af Toonwire

#4

Fordi skæringspunkterne ligger på x-aksen, altså når y er lig 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juli 2016 af mathon

f(x) er en camoufleret andengradsligning:

                  f(x)=y=x^6-5x^3+4

                  y=(x^3)^2-5x^3+4       som med x^3=z
giver:
                  y=z^2-5z+4
Skæringspunkt med x-aksen er på formen \left ( z,0 \right ),
hvoraf:

                  0=z^2-5z+4

                  z=\left\{\begin{matrix} 1\\4 \end{matrix}\right.

                  x=\left\{\begin{matrix} \sqrt[3]{1}=1\\\sqrt[3]{4}\approx 1{,5874} \end{matrix}\right.

Skæringspunkter med x-aksen:

                  S_1\left ( 1,0 \right )  og  S_2\left ( \sqrt[3]{4},0 \right )


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af disse skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.