Matematik

Bestem førstekoordinaten til hvert af punkterne A og B

24. maj 2015 af Sille1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej, jeg sidder med den her opgave og kan ikke hitte ud af det.
Jeg er klar over, at tangentensligning er y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0).
Jeg ved også, at hældningskoefficienten, 9, svarer til f'(x0).
Ellers ved jeg sgu ikke lige....

Jeg har løst opgave a) til at være x1=-3, x2=1 og x3=4.
Hjælp til opgave b please!
Opgaven er vedhæftet
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Jeg kan ikke lige gennemskue om der er en smartere metode, men du kan i hvert fald løse f ' (x) = 9 eller f ' (x) - 9 = 0. Da f ' (x) er et andensgradspolynomium vil du maksimalt få to løsninger, da det oplyses at hældningen er 9 i de to punkter, må de to løsninger svare til første koordnatenerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2015 af Toonwire

Du skal bruge informationen om at tangenthældningen i punkterne A og B skal være lig 9.

Du kender tangentsligning og dermed at hældningskoefficienten er lig f'(x_0), dvs.f'(x_0)=9

Brug den afledte funktion af f(x) til at finde netop de x_0- værdier der gør, at hældningen er lig 9.
 

Hint:
Du får en andengradsligning med to løsninger og dermed to x_0-værdier, som hver især repæsenterer førstekoordinaterne i punkterne hhv. A og B


Svar #3
24. maj 2015 af Sille1992 (Slettet)

Tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2019 af mallemysli


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til hvert af punkterne A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.