Matematik

lineær funktion

25. maj 2015 af javad1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en iskiosk gælder 

f(x)=-2,5x+125,

hvor f(x) er antallet af solgte is, og x er prisen for en is i kr.

Gør rede for, hvad -2,5 betyder for sammenhængen mellem antallet af solgte is og prisen for en is, og bestem den pris der betyder at der ikke sælges nogen is.

Jeg tror, at -2,5 betyder, at for hver kr isen bliver dyrer, falder salget med 2,5. MEN jeg ved ikke hvordan jeg skal jeg skal bestemme den pris der betyder at der ikke sælges nogen is.

Håber du kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2015 af alexandersvanholm

Lineær model.

-2,5 fortæller, at for hver krone prisen sættes op, så vil antallet af solgte is falde med 2,5.

Ingen solgte is svarer til

f(x)=0

0=-2,5*x+125

2,5*x=125

x=\frac{125}{2,5}=50

Det vil altså sige, at hvis prisen sættes til 50 kroner, så vil der ikke længere sælges is.


Svar #2
25. maj 2015 af javad1 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.