Matematik

Integralregning

25. maj 2015 af javad1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan se hvad det er jeg har gjordt fokert her?

Ti-Npire siger det giver ln(20)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af Heptan

Sidste lighedstegn er forkert. Det du har skrevet giver ln(20)


Svar #2
25. maj 2015 af javad1 (Slettet)

hvorfor giver det ln(20)?
jeg har lige vedhæftet hvordan jeg har gjordt det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2015 af aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet)

Grundet at ln(1) = 0
Derved
ln(20) - ln(1) => ln(20) - 0 = ln(20)

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. maj 2015 af Heptan

Logaritmer er ikke ligesom "almindelige" tal. Der findes andre regneregler for logaritmer:

ln(a) + ln(b) = ln(ab)

ln(a) - ln(b) = ln(a/b)

k · ln(a) = ln(ak)

Heraf fås ln(20) - ln(1) = ln(20/1) = ln(20)


Svar #5
25. maj 2015 af javad1 (Slettet)

Okay, nu forstår jeg det, tak :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.