Matematik

andengradsligning

25. maj 2015 af 106627 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse følgende andengradsligning: 2x^2=4x-16=0. Jeg kender allerede svaret til andengradsligningen, men jeg har et undrende spørgsmål.

Jeg skal regne den ud ved først at udregne d.

d=b^2-4ac.

d=4^2-4*2*-16

d=16-128=-112. Det vil jo betyde at der ingen løsning er, men når jeg kigger i min bog står der

d=4^2-4*2*-16 = 144? Hvordan kan det være da, 4^2=16 og -4*2*-16=128. 16-128-112? 

Jeg forstår ikke hvordan man skal finde frem til at det skal give 144?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2015 af SuneChr

Vær opmærksom på, at minus gange minus er plus, også når diskriminanten skal beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af mathon

         2x^2=4x-16

         x^2=2x-8

         x^2-2x+8=0

              d=(-2)^2-4\cdot 1\cdot 8< 0

     dvs ingen reel løsning


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.