Matematik

monotoniforhold

26. maj 2015 af javad1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved overhovedet ikke hvad jeg skal her. 

Du må meget gerne vejlede mig, og ikke bare give facit. :)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af PeterValberg

g er faldende, når g' < 0 og stigende, når g' > 0

Vedr. punktet R, så bestem forskriften for g' vha. de to kendte punkter
og løs ligningen g'(x) = f'(x), - altså når g'(x) = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. maj 2015 af javad1 (Slettet)

vil det så sige, at g(x)=2x+1 og g'(x)=2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2015 af PeterValberg

Nej,  g'(x) = 2x + 1

g(x) = ∫(2x + 1)dx = x2 + x + k
som du ikke skal bruge til noget, du kan desuden heller ikke
bestemme værdien for k (integrationskonstanten) med de givne oplysninger

Løs ligningen g'(x) = f'(x)   ⇔    2x + 1 = 5    for at finde x-koordinaten til punktet R
Punktet R er skæringspunktet mellem den røde og blå graf for de afledede funktioner f' og g' 
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
27. maj 2015 af javad1 (Slettet)

aha, så vil det altså sige, at x=4. 
men hvordan skal jeg så finde y koordinatet?


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.