Kemi

Hjælp

31. maj 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der ikke nogen som vil hjælpe mig med at lave opg. e?

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2015 af mathon

e)
      Ved 1000°C:

                                       FeO (s)    +    CO (g)    \rightleftharpoons    Fe (s)    +    CO2 (g)

          

                             \frac{p_{CO_2}}{p_{CO}}=\frac{n_{CO_2}\cdot \frac{R\cdot T}{V}}{n_{CO_2}\cdot \frac{R\cdot T}{V}}=4{,}168

                             \frac{n_{CO_2}}{n_{CO}}=4{,}168

                                            FeO (s)    +    CO (g)    \rightleftharpoons    Fe (s)    +    CO2 (g)
ligevægtsstofmængder:                          6,4-x                                     x

                             \frac{x}{(6{,}4\; mol)-x}=4{,}168

                             x=5{,}2 \; mol  (1 dec.)

                             n_{Fe}=n_{CO_2}=x=5{,}2\; mol


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.