Matematik

Fordoblings- og halveringskonstanten

31. maj 2015 af vokslos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det rigtigt at sige, at fordoblings- og halveringskonstanten bruges til at finde ud af hvor lang tid der går, før noget er blevet fordoblet eller halveret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af peter lind

ja, men vær opmærksom på at de også bruges i andre sammenhænge.for eks. radioaktiv strålings passage gennem stoffer


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2015 af mathon

Ja
         f(t)=b\cdot a^{^{t}}

                aftagende funktion    0<a<1

                                                  f(t)=b\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

                voksende funktion    a> 1

                                                  f(t)=b\cdot2^{\frac{t}{T_2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2015 af mathon

radioaktiv strålings passage
gennem stoffer:

                             I(x)=I_0\cdot e^{-\mu\cdot x }

                             \frac{1}{2}=e^{-\mu\cdot X_{\frac{1}{2}} }

            


Skriv et svar til: Fordoblings- og halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.