Matematik

Harmoniske svingninger

31. maj 2015 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig noget om harmoniske svingninger/sinus svingninger? Samt hvad og hvordan man finder middelvandstanden :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af mathon

Harmoniske svingninger på fastholdt sted
til tiden t:
                    u(t)=A\sin(\omega t+\varphi _0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2015 af mathon

                     v(t)=\omega A\cos(\omega t+\varphi _0)

begyndelsesbetingelser:

                     u_0= A\sin(\varphi _0)

                     v_0= \omega A\cos(\varphi _0)

                     \frac{u_0}{\omega v_0}= \tan(\varphi _0)

                    \varphi _0=\tan^{-1}\left (\frac{u_0}{\omega v_0} \right )     

                    A=\frac{u_0}{\sin(\varphi _0)}               


Svar #3
31. maj 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Altså jeg har fået opgivet dem på formen: 

f(t)=A*sin(w*t)+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2015 af mathon

Der er en parallelforskydning til forskel:

                    y=A\cdot (\omega t)     parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor \begin{pmatrix} h\\k \end{pmatrix}
er
                   y=A\cdot (\omega t+(-\omega \cdot h))+k

                   f(t)=A\cdot (\omega t+\varphi _0)+k

                   


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.