Kemi

Titrering

01. juni 2015 af aliniskandar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er titrering?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2015 af mathon

Ved titrering kan man beregne en stærk monovalent syres koncentration ved neutralisation med en stærk monovalent base - næsten altid NaOH - i kendt koncentration.

                        V_{syre}\cdot \mathbf{\color{Red} c_{syre}}=V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}

                         \mathbf{\color{Red} c_{syre}}=\left (\frac{V_{NaOH}}{V_{syre}} \right )\cdot c_{NaOH}

Ved titrering kan man beregne en stærk monovalent bases koncentration ved neutralisation med en stærk monovalent syre - næsten altid HCl - i kendt koncentration.

                        V_{base}\cdot \mathbf{\color{Red} c_{base}}=V_{HCl}\cdot c_{HCl}

                         \mathbf{\color{Red} c_{base}}=\left (\frac{V_{HCl}}{V_{base}} \right )\cdot c_{HCl}

                            


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.