Matematik

Integralregning

02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmål 12.
- Gør rede for begrebet stamfunktion og herefter sætningen om arealfunktionen er en stamfunktion for f
- Forklar hvordan et afgrænset areal under grafen for en kvotinuert og ikke-negativ funktion kan bestemmes.

Sidder fuldkommen fast i det her spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2015 af mathon

Når intervallet \left [ a;b \right ] op deles i n intervaller,

         a=x_o<x_1<x_2<x_3<..............x_n=b
haves for funtionen f(x)  

                    \underset{n \to \infty}{\lim} \sum_{i=0}^{n}f(x_i)\cdot (x_{i}-x_{i-1})=\int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2015 af mathon

Når f er kontinuert og  f(x)>0\; \; \forall x\in \left [ a;b \right ]
er

                      \underset{n \to \infty}{\lim} \sum_{i=0}^{n}f(x_i)\cdot (x_{i}-x_{i-1}) er en arealsum, da f(x_i)\cdot (x_{i}-x_{i-1}) er et delintervalareal
og
                      \int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x   arealet af området M begrænset af grafen, x-aksen og linjerne x=a og x=b


Svar #4
02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet)

Jeg har ikke helt lært de formler der på den måde.
Så fatter lige hat af det


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.