Matematik

Ligning med brøk

02. juni 2015 af interesseret (Slettet) - Niveau: C-niveau

2x + 6 / 6 

Hvad er svaret til denne, eller hvordan kan den reduceres? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

Dette er ikke en ligning, men blot et udtryk.


Svar #2
02. juni 2015 af interesseret (Slettet)

Så den kan altså ikke reduceres længere ned? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

Du kan dividere hele udtrykket med 2


Svar #4
02. juni 2015 af interesseret (Slettet)

Jeg tænkte kan jeg ikke bare skrive 2x/6 + 6/6 = 2x/6 + 1 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

2x:2+\frac{6}{6}:2=x+\frac{6}{12}

Herefter kan du så reducere brøken yderligere


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2015 af LeonhardEuler

Det kommer an på om, det er

2x + 6/6 = 1/3•x + 1 

2x +  6/6 = 2x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2015 af PeterValberg

Skulle mene at det er  (2x + 6)/6  ellers virker opgaven bare fjollet.

#0 Husk at bruge parenteser.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

#3 og #5

Man kan ikke dividere udtrykket med 2, for så vil man få en ny værdi. Hvis f. eks. x=7 og vi rener med, at der mangler parenteser (se #7), så får vi:

(2x+6)/6 = (2*7 + 6)/6 = (14+6)/6 = 20/6 = 10/3.

Dividerer vi med 2, får vi: (2x+6)/6/2 = (x+3)/6 = (7+3)/6 = 10/6 = 5/3.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

#8 Det har du ret i, men hvis der ikke var parenteser, kunne man vel godt? Men som #7 skriver, er opgaven jo absurd, hvis der ikke er nogen parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det har intet at gøre med, om der er parenteser. Man kan ikke bare gange et udtryk med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2015 af LeonhardEuler

Det, som Hypothalamus forveksler, er, at "forlænge/forkorte en brøk" med at "multiplicere/dividere et udtryk". 


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.