Fysik

eV og e

03. juni 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er sammenhængen mellem elektronvolt, som jo har en energi på 1,602*10-19 J og elementarladningen, som har en ladning på det samme, men i Coulomb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af PeanutButterJelly (Slettet)

Per definition er 1 eV den energi som omsættes når en elementarladning gennemløber et spændingsfald på 1volt.

1 eV er lig 1,602 x 10^−19 J.


Svar #2
03. juni 2015 af mbn89 (Slettet)

Ja det er jo det, jeg selv skriver. Jeg søger et svar på mit spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2015 af kjsahdsh (Slettet)

En elektronvolt er den energi som en ladning, med elementarladningen e, vinder ved at blive accelereret gennem en potentialeforskel på 1 volt.

E=q*U

E=1,602*10^-19 C* 1V= 1,602*10^-19 J= 1 eV


Svar #4
03. juni 2015 af mbn89 (Slettet)

#3 Mange tak :)


Skriv et svar til: eV og e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.