Matematik

f'(x)

10. juni 2015 af LillaBlomst1 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej alle

Når man differentiere x^2 så bliver det til f'(x)=2x
Er 2x så hældningen til en tangent i et bestemt punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af SuneChr

Ja, hældningskoefficienten til tangenten i (x0 ; x02)  er 2·x0


Svar #2
10. juni 2015 af LillaBlomst1 (Slettet)

Ok tak men hvorfor er y værdien i punktet x^2 (jeg ved ikke om mit spørgsmål lyder lidt dumt)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2015 af SuneChr

Funktionen hedder  f (x) = x2
For ethvert  x∈ R  er tilknyttet et ikke-negativt y = x2
Alle punkter på parablen med denne forskrift hedder (x ; f (x)) = (x ; y) = (x ; x2)


Svar #4
10. juni 2015 af LillaBlomst1 (Slettet)

Ok så (x;x^2) er det samme som at sige (x;y) :)

Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.