Matematik

HJÆLP TI MAT A eksamen! Differentialligningen y'=b-ay graf

10. juni 2015 af sillerth (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal til mundtlig matematik eksamen på fredag! og har derfor hurtig brug for hjælp! 

Jeg har fået følgende spørgsmål: Forklar berebet differentialligning og gør rede for den fuldstændige løsning til differentialligningen af typen y'=b-ay herunder grafens udseende.

Her er mit spørgsmål så, hvad er der at sige om grafens udseende? Jeg har ikke været i stand til at finde noget konkret, så jeg håber at der sidder nogle skarpe hjerner der kan komme med nogle gode tips til hvad der er vigtigt at nævne om grafen :D 

- På forhånd kæmpe tak!! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af mathon

Afhængigt af fortegnene for a og C er y(x) voksende eller aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2015 af mathon

da
                                     y(x)=Ce^{-ax}+\frac{b}{a}                      

                                     y{\, }'(x)=-aCe^{-ax}


Svar #3
10. juni 2015 af sillerth (Slettet)

Arh smart! 1000 tak! Vil der være andet væsenligt at nævne for grafen udseende?

#2

da
                                     y(x)=Ce^{-ax}+\frac{b}{a}                      

                                     y{\, }'(x)=-aCe^{-ax}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2015 af SuneChr

Asymptote.


Skriv et svar til: HJÆLP TI MAT A eksamen! Differentialligningen y'=b-ay graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.