Matematik

Procent og rentesregning

10. juni 2015 af NanngaK (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg står og laver notater til mundtlig eksamen og har brug for hjælp.
Her er spm som jeg kan træk:

Gør rede for de vigtigste problemstillinger i låntyper.
Redegørelsen skal omfatte annuitetslån samt hvorledes formlen herfor kan anvendes til at svare på nogle af de spørgmål der kan stilles til annuitetslån.

Nogen kan hjælp mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2015 af mathon

Den almene annuitetsformel
er:
            A_p=y\cdot \frac{(1+r)^p-(1+r)^{p-n}}{r}      A_p er annuitetens værdi umiddelbart efter p'te ydelse

specifikt for
                    \mathbf{{\color{Red} p=0}}
                                   A_0=G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}     som er gældsformlen

                                          y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

                                          n=\frac{\log\left ( \frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}

                    \mathbf{{\color{Red} p=n}}
                                   A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}                 som er opsparingsformlen

                                          y=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^{n}-1}

                                          n=\frac{\log\left ( \frac{A_n\cdot r+y}{y} \right )}{\log(1+r)}

r kan ikke beregnes i hånden og må derfor CASberegnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2015 af mathon

Restgæld umiddelbart efter betaling af p'te ydelse:

                       G_{rest}=G\cdot (1+r)^p-y\cdot \frac{(1+r)^p-1}{r}

                       G_{rest}=G-a_1\cdot \frac{(1+r)^p-1}{r}\; \; \; \; \; \; \; y=a_1+G\cdot r    a_1 er første afdrag


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2015 af mathon

n'te afdrag

                         a_n=a_1\cdot (1+r)^{n-1}                   


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2015 af mathon

Annuitetslån har samme ydelse pr termin og dermed variabelt afdrag. Til at begynde med er renten stor
og afdraget lille. Senere er afdraget stort og renten noget mindre.

For et serielån er afdraget konstant og renten varierende. Ydelsen er derfor faldende med stigende terminsnummer.

renten er et kr-beløb      rentesatsen er en procent pr termin / pr år.


Skriv et svar til: Procent og rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.