Fysik

Tryk i væsker

11. juni 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Trykket Pvæske er med højden h, er givet ved: p=p0+h*p*g (p=densitet)

Trykket p i dybden h i en væske er givet ved: pvæske=h*p*g

Hvordan beskriver jeg, hvordan trykket ændres ned gennem væskesøjlen? Kan jeg starte med at udlede formel 2, og derefter sige, at man skal addere med overfladetrykket? Er h i de to formler ikke forskellig? Altså den ene repræsenterer søjlens højde, medens den anden repræsenterer en dybde i væsken?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2015 af mathon

Trykket i en væske i en bestemt dybde er ens målt i alle retninger.

I formlen erstattes væskehøjden med væskedybden.
Formlen gælder for en ikke strømmende væske:

                      p(d)=\left (g\cdot \varrho \right ) \cdot d+p_o


Skriv et svar til: Tryk i væsker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.