Matematik

liggefrem, Omvendt proportionalitet, og ensvinklede trekanter

11. juni 2015 af hardesperatbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder i den situation og skal op til mundtlig årsprøve i matematik imorgen, og har et spørgsmål jeg simpelthen ikke kan svare på, da jeg ikke forstår hvad sammenhængen mellem ensvinklede trekanter og omvendt og ligeproportionalitet er? Opgaven lyder som følgende: 

Vis beregninger for vinkler og sider i ensvinklede trekanter og gør i den forbindelse rede for begrebet ligefrem proportionalitet og hvordan det adskiller sig fra begrebet omvendt proportionalitet? 

Hvis der var en venlig sjæl som kunne hjælpe ville det være fantastisk!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2015 af mathon

For to ligefrem proportionale størrelser x og y
gælder
                \frac{y}{x}=k(onstant)           bogstavnavnene er ikke vigtige

For ensvinklede trekanter gælder jo for skalafaktorern k

                \frac{a\, '}{a}=\frac{b\,'}{ b}=\frac{c\,'}{ c}=k

hvorfor 
              a{\, }' og a,     b og  b{\, }', og  c og  c{\, }'   er ligefrem proportionale

              

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2015 af mathon

For to omvendt proportionale størrelser x og y
gælder
                y\cdot x=k(onstant)


Svar #3
11. juni 2015 af hardesperatbrugforhjælp (Slettet)

TUSIND, TUSIND TAK DET HJALP MIG VIRKELIG!!


Skriv et svar til: liggefrem, Omvendt proportionalitet, og ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.