Matematik

a i en eksponentiel funktion

13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg undrer mig over hvorfor der gælder at a ikke må være mindre end 0 for en eksponentiel funktion.. nogen der kan forklare mig hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2015 af mathon

…fordi pr definition
                                 a^x=e^{x\cdot \ln(a)}      og Dm(\ln)=R_+

denne definition kan specifikt for hele x = n ∈ N
udvides  til
                                 a^{n}=\overset{n\; f\! aktorer}{\overbrace{a\cdot a\cdot a\cdot ......\cdot a\cdot a}}\; \; \; \; \; \; \; a\in R
                                
                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2015 af Soeffi

Lad os sige, at vi skal finde (-3)0,5. Dette ville være lig med (-1)0,5·(3)0,5, hvor det første er kvadratroden af -1, som ikke er defineret for reelle tal.


Svar #3
13. juni 2015 af Ellapigen (Slettet)

Det forstår jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2015 af mathon

                \sqrt{x}=x^{\frac{1}{2}}=x^{0{,}5}


Skriv et svar til: a i en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.