Kemi

HCL, ion eller kovalentebinding

13. juni 2015 af Emelie1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er HCL en ion eller kovalentbinding???

Den kan jo få opfyldt oktetreglen på begge måder?? 

Og i en elektrolyse af HCL går både anoden og katoden lige hurtigt eller? 

Hvordan kan en katalysator ikke påvirke selve elektrolyse, ud over at den for eksempel kan gøre hydrolysen hurtigere? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2015 af tim293 (Slettet)

i en syre-base reaktion brydes en kovalent binding, og en anden dannes. Derfor må det nødvendigvis være en kovalent binding der er imellem hydrogen-atoment og chlorid atomet i HCl. 


Svar #2
13. juni 2015 af Emelie1 (Slettet)

Kan du formulere det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2015 af tim293 (Slettet)

hvis det man taler om er en syre, eller en base, er det ALDRIG en ionbinding. 

HCl = Salt-syre, derfor kovalent binding

H2SO4 = svovl-syre, derfor kovalent hinding

OH- = hydroxid (base) derfor kovalent binding

CH3CH2OH = eddike-syre, derfor kovalent dinding


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2015 af tim293 (Slettet)

Med andre ord, HCl kan godt få opfyldt oktetreglen vha. ionbinding, men så ville det IKKE være en syre, og en syre er lige præcis hvad HCl er. Det er derfor en kovalent binding, og IKKE en ionbinding


Svar #5
13. juni 2015 af Emelie1 (Slettet)

Men når der sker en elektrolyse, så kan de ikke blive tiltrukket af deres modsatte ladning, medmindre det er ioner vi snakker om?? 


Skriv et svar til: HCL, ion eller kovalentebinding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.