Kemi

Neutralisation

13. juni 2015 af Emelie1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HCl + NH3 = ?

Hvorfor er 

HCl + NH3 = H20 og NH4Cl

Istedet for?

Cl+ NH3 = NH4Cl (NH4+Cl-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2015 af Heptan

Blander man hydrogenchlorid og ammoniak sker der en syre-basereaktion:

HCl + NH3 → NH4Cl


Svar #2
13. juni 2015 af Emelie1 (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=Af5tlrNVLoY

Men hvad er det så at youtube link + min lærer siger at NH3 skal i vores forestilling reagere med vand (H20) eller noget lignede, forstod det ikke rigtigt... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2015 af Heptan

Han taler om en titrering


Svar #4
13. juni 2015 af Emelie1 (Slettet)

Hvordan laver man titrering når det er NH3 + HCl??

Og hvad er en mol?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2015 af Heptan

Man drypper den ene ned i den anden og måler pH hele tiden. Så kan en computer tegne en kurve der viser pH i forhold til hvor mange mL man har blandet sammen.

En mol er et tal.

mol = 6,0221 · 1023 ≈ 600000000000000000000000


Skriv et svar til: Neutralisation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.